Cosmetice cu sau fara parabeni

Sapun, sampon, deodorant, creme si lotiuni, vopsea de par, lotiuni inainte si dupa barbierit, aparate de barbierit, produse de epilat, scutece si servetele pentru bebelusi
Claudia83
Incepator
Sex: Female

Cosmetice cu sau fara parabeni

Mesajde Claudia83 » Sâm Apr 10, 2010 11:45 pm

Folosit in produsele cosmetice, parabenul este un conservant cu efecte controversate. Din ce in ce mai multe companii de cosmetice il retrag si adauga pe eticheta „fara parabeni”. Il gasim pretutindeni, in cremele pentru fata si corp, deodorante, sampoane, lotiuni dupa ras, sapunuri, machiaj si produse pentru copii.

Voi folositi produse cu sau fara parabeni? Este important atunci cand cumparati un produs pentru ingrijire personala daca contine paraben sau nu?

ilya
Spre iluminare (nivel mediu)

Re: Cosmetice cu sau fara parabeni

Mesajde ilya » Lun Apr 12, 2010 11:31 am

de paraben chiar nu am auzit - n-am vazut nicaieri formularea.

insa am observat ca tot mai multe sampoane mentioneaza "fara silicon". nu stiam ca siliconul e asa daunator...

admin_exprim
Site Admin
Sex: Male

Mesajde admin_exprim » Lun Apr 12, 2010 12:03 pm

Eu stiu ca mai nou trebuie sa mentioneze factorii care ar putea fi alergeni. Poate e cazul si aici ?
Parerea Dvs. conteaza!

costin_caraion
Sex: Male

Mesajde costin_caraion » Mar Apr 20, 2010 10:22 am

Mi se pare k a fost si la " Ce se intampla doctore?" un episod pe tema asta ( legat de paraben )... Din ce imi aduc aminte mi se pare k este un produs cancerigen...
Traieste in prezent cu gandul spre viitor dar nu uita de trecut!

ilya

Mesajde ilya » Mie Apr 21, 2010 3:51 pm

daca e sa te iei dupa "cercetatorii britanici", totul este cancerigen si n-ar mai trebui sa mai mancam nimic, ar trebui sa ne spalam cu apa chioara si eventual sa traim sub cerul liber.

yubitica85

Mesajde yubitica85 » Joi Noi 18, 2010 7:05 pm

fara parabeni

marydole

Mesajde marydole » Mar Noi 30, 2010 10:16 am

nu am auzit niciodata de parabeni.......

Dana

Mesajde Dana » Joi Aug 25, 2011 2:42 pm

„parabeni” niciodata, îti recomand sa mergi la dulapul tau de cosmetice, sa iei la întâmplare un produs si sa îi citesti ingredientele. Ai gasit? Daca nu, este foarte bine, înseamna ca folosesti niste produse 100% naturale. Daca da, nu te panica, majoritatea produselor cosmetice contin astfel de produsi sintetici. Parabenii intra în special în compozitia deodorantelor si antiperspirantelor dar si a cremelor, lotiunilor, sampoanelor, gelurilor de dus, uleiurilor de corp, parfumurilor, rujurilor, etc.
Îti dai seama din introducere ca nu este vorba tocmai de un lucru pozitiv, dar asta nu înseamna ca trebuie sa arunci la cos toate produsele pe care le ai. Sfaturile sunt aceleasi ca de fiecare data: informeaza-te si fii rationala!

Toata agitatia cu parabenii se înscrie în gama reactiilor obisnuite care apar în momentul în care începem sa ne bucuram de o noua descoperire. Ne-am obisnuit deja ca un produs, care fie este foarte gustos, fie arata foarte bine, fie ne face pe noi sa aratam foarte bine, fie rezista mult, fie se vinde foarte bine, sa nu fie tocmai un vis împlinit ci sa se transforme de cele mai multe ori într-un cosmar. Asa se întâmpla si cu parabenii care se gasesc si în produsele celor mai celebre marci ale industriei cosmetice.

În Marea Britanie si în SUA s-au facut niste cercetari care au evidentiat faptul ca tumorile canceroase localizate în special la nivelul sânilor unor paciente contineau parabeni. Asa s-a ajuns la ipoteza ca parabenii ar mari sansele de a dezvolta cancer la sân. Atentia a fost îndreptata în special înspre produsele antiperspirante si a deodorantelor.
Concluziile cerecetarilor mentionate nu sunt definitive si nu spun cu siguranta ca parabenii produc cancer, dar este clar ca trag un semnal de alarma care înseamna ca aceste substante nu sunt tocmai pure si nevinovate. Ce trebuie sa facem noi? Sa-i evitam si sa preferam produse care nu contin parabeni sau contin cât mai putini, sa renuntam la clasicul deodorant, sa nu aplicam antiperspirant, crema sau lotiune sau mai stiu eu ce produs chimic în zona axilei imediat dupa epilare, sa ne spalam imediat cu apa si sapun în momentul în care simtim senzatii neplacute, de iritatie sau de durere în orice zona am fi aplicat produsul cosmetic, sa nu facem exces de cosmetice, sa preferam produsele naturale.

Stim ca orice produs sintetic poate predispune la îmbolnaviri în cazul folosirii îndelungate sau în cantitati industriale. Asa ca repet: informeaza-te si fii rationala, caci sanatatea este mai de pret decât frumusetea de moment.

mnegrescu
Incepator

Mesajde mnegrescu » Vin Sep 23, 2011 9:23 am

nu stiam de "parabeni" nimic

Înapoi la “Produse de ingrijire personala”