O noua tehnologie concurenta Flash : HTML5

Aparate electronice si electrocasnice, calculatoare, imprimante, monitoare, laptopuri, software, televizoare, playere audio/video
admin_exprim
Site Admin
Sex: Male

O noua tehnologie concurenta Flash : HTML5

Mesajde admin_exprim » Mie Apr 21, 2010 10:42 am

HTML5 este o noua tehnologie concurenta cu Adobe Flash. De ce a fost inventata ? Simplu, pentru ca Flash consuma foarte multe resurse si incarca CPU-ul, chiar si pe cele mai de varf sisteme.

Unde puteti vedea HTML5 in actiune ? Pe YouTube de ex. Trebuie bifata optiunea, pentru a inlocui Flash Player-ul default. HTML5 stie si HD si toate formatele, dar fiind inca la inceput, are o calitate mai slaba a afisarii materialului video. Partea buna e ca utilizeaza foarte putine resurse si nu este format proprietar.

Flash-ul intotdeauna a fost un mare consumator de resurse, si pentru ca Adobe detine monopolul in acest domeniu si nu i-a mai interesat sa optimizeze si consumul resurselor (doar ii costa bani asta). Poate se trezesc si ei. Oricum concurenta nu este decat buna pentru noi, end-userii.

Un mic chart : http://www.streaminglearningcenter.com/ ... ends-.html
Parerea Dvs. conteaza!

admin_exprim
Site Admin

Re: O noua tehnologie concurenta Flash : HTML5

Mesajde admin_exprim » Mie Mai 26, 2010 3:38 pm

Se pare ca HTML5 tot ia amploare : http://www.zdnet.com/videos/events/high ... -io/425639

E deja sprijinit de Apple, Google, YouTube (da, stiu, tot Google inseamna ;) ), precum si alte site-uri de streaming/filme gen Vimeo si altele.

Eu am luat un calculator cu un CPU de 867Mhz si am incercat sa rulez un filmulet 540p (SD) in Flash si nu am putut fluent. Acelasi filmulet, pe acelasi calculator, aceleasi conditii in HTML5 mi-a rulat fara probleme si fara sa stea CPU-ul la 100%. Ba chiar a stat undeva inspre 60%.
La fel, pe orice calculator puternic din ziua de astazi, daca rulezi un HD (720p sa zicem), CPU-ul sau core-urile stau aproape de maxim, plus ca Flashul are o limitare de banda la (live) streaming - pe undeva pe la 3-4 MB/s
HTML5 se pare ca nu are limitarile astea, plus ca e un standard open-source.
A, si sa nu uitam ca in Flash programeaza oricine..nu mai trebuiesc cunostinte de programare, oricine poate face un..widget sau orice aplicatie si apoi exporta in Flash, fara optimizare, memory clean-up etc.

Sa vedem ce o mai fi.
Parerea Dvs. conteaza!

admin_exprim
Site Admin

Re: O noua tehnologie concurenta Flash : HTML5

Mesajde admin_exprim » Vin Iun 04, 2010 3:55 pm

Parerea Dvs. conteaza!

Înapoi la “Electronice si electrocasnice”