Ce parere aceti despre pretul benzinei ? Este justificat ? Fura statul? Fura companiile producatoare/distribuitoare ? Ambii ?
Dar ce parere aveti despre actiunile de protest de astazi, maine si poimaine, precum si cele de zilele trecute ?
Pentru cei care nu stiu, a fost lansat un indemn national ca pe datele de 17, 18 si 19 IAN 2011 sa nu mai cumparam benzina deloc! Iar anterior acestor date, sa platim pe cat putem in maruntis (monede).
Apoi a mai urmat un indemn, ca incepand cu ziua de astazi, sa nu mai cumparam benzina de la o anumita statie/producator roman (care oricum are preturi extrem de mari in comparatie cu altii), si astfel sa ii obligam sa scada pretul.
Ce parere aveti despre aceste lucruri ?
Ce parere aveti despre pretul benzinei ?
- admin_exprim
- Site Admin
- Sex: Male
Ce parere aveti despre pretul benzinei ?
Parerea Dvs. conteaza!
- alex_rom007
- Spre iluminare (nivel mediu)
Re: Ce parere aveti despre pretul benzinei ?
Cate resurse naturale detineam.. si acum nu mai sunt ale noastre.
Le-am dat pe nimic, doar sa se imbogateasca unii si altii.
E incredibil, detinem si producem petrol, si platim atat la pompa? Si in topul listei cine sunt.. Petrom si Rompetrol! Evident ca statul ia 80% din acest pret sub forma de accize pentru..nimic! Mai ia si pentru roviniete, taxe de pod si autostrazi, prima inmatriculare ETC ! Si sa nu uitam de redevente, care ar trebui sa fie ca peste tot, iar la noi sunt ceva de genul 1RON/litru (ar trebui minim 5Euro).
Bataie de joc !
Am cautat taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011:
- acciza este de 467 EUR / tona
- taxa de drum este de 125 EUR / tona
- taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex) adica 10 EUR / tona
Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona.
Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina: 370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize)
Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR
Totalul este de 1205.28 EUR/tona
Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON)
Producatorul incaseaza 370 EUR/tona
Statul incaseaza 835.28 EUR/tona
Le-am dat pe nimic, doar sa se imbogateasca unii si altii.
E incredibil, detinem si producem petrol, si platim atat la pompa? Si in topul listei cine sunt.. Petrom si Rompetrol! Evident ca statul ia 80% din acest pret sub forma de accize pentru..nimic! Mai ia si pentru roviniete, taxe de pod si autostrazi, prima inmatriculare ETC ! Si sa nu uitam de redevente, care ar trebui sa fie ca peste tot, iar la noi sunt ceva de genul 1RON/litru (ar trebui minim 5Euro).
Bataie de joc !
Am cautat taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011:
- acciza este de 467 EUR / tona
- taxa de drum este de 125 EUR / tona
- taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex) adica 10 EUR / tona
Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona.
Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina: 370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize)
Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR
Totalul este de 1205.28 EUR/tona
Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON)
Producatorul incaseaza 370 EUR/tona
Statul incaseaza 835.28 EUR/tona
-
cristinaghinea
- Incepator
- Sex: Female
Parerea mea e ca noi, cei care cumparam, suntem vinovati!!! Nu suntem obligati sa dam banii pe ce nu ne convine(cel putin in cazul benzinei). Atata timp cat se cumpara, inseamna ca ne permitem si ne convine acest lucru. Din acest motiv nu ar trebui sa ne mai plangem, pantru ca repet, nu suntem obligati sa alimentam. ORICE PRODUS NECUMPARAT, SAU CUMPARAT IN CANTITATI MICI, AJUNGE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU SA FIE REDUS!!!
- Dana
- Sex: Female
Ambi fura Parerea mea e ca noi, cei care cumparam, suntem vinovati!!! Nu suntem obligati sa dam banii pe ce nu ne convine(cel putin in cazul benzinei). Atata timp cat se cumpara, inseamna ca ne permitem si ne convine acest lucru. Din acest motiv nu ar trebui sa ne mai plangem, pantru ca repet, nu suntem obligati sa alimentam. ORICE PRODUS NECUMPARAT, SAU CUMPARAT IN CANTITATI MICI, AJUNGE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU SA FIE REDUS!!! si statul si patroni,asai in ziua de azi
- alex_rom007
Nu vreau sa dau cu piatra..sunt doar curios: cine a votat cu 'este justificat' si de ce ? Ne poate oferi o explicatie ?