La ce banca aveti cont si de ce ? daca se poate, cu avantaje si dezavantaje fata de concurenta (comisioane, taxe etc)
Ce alte servicii mai folositi de la banca respectiva ? (Internet banking, Card de credit etc)
Bancile si serviciile lor
- admin_exprim
- Site Admin
- Sex: Male
Bancile si serviciile lor
Parerea Dvs. conteaza!
Re: Bancile si serviciile lor
sensibila informatia...
ing. dobanzi mari la card. internet banking eficient. dar trebuie sa ai bani pe card altfel iesi in pierdere cu comisioanele.
ing. dobanzi mari la card. internet banking eficient. dar trebuie sa ai bani pe card altfel iesi in pierdere cu comisioanele.
- alex_rom007
- Spre iluminare (nivel mediu)
Alpha Bank - cont personal/card debit : 0 (zero) comision/costuri la deschidere cont/administrare/retragere sediu sau cu cardul/consultare sold/internet banking/plata cu cardul. Pentru plata utilitati este comision unic 2RON/tranzactie si atat. Plus ca au cea mai mare dobanda pe piata pentru depozite.
O oferta asemenatoare(cont pers. fizica/card debit) are si Banca Transilvania, doar ca taxaeza interogarea soldului.
O oferta asemenatoare(cont pers. fizica/card debit) are si Banca Transilvania, doar ca taxaeza interogarea soldului.
- Julienne
- Incepator
- Sex: Female
Pfffffffff, cred ca as putea sa scriu jumatate de zi si tot nu as termina:
-Raiffesen- cont curent si credit, nu as recomanda, serviciile sunt ok(pentru ce am eu nevoie) sunt serviabili si competenti dar si costurile sunt cam mari, internet banking e ok (asta e for free)
-BCR- am renuntat (dar tot imi spun parerea pentru ca nu am gasit nimic bun pentru care as putea sa ii recomand)- incompetenta, haos, costuri inutile (utile pentru ei), birocratie mai ceva ca la primarie etc.
-Emporiki si Millenium le recomand pentru credite ipotecare- competenta, dobanzi si comisioane in limita bunului simt, timp scurt de analiza a dosarului (nu 2 luni ca la altii), acte necesare- doar cele necesare, nu hartogaraie ca la nebuni. Internet banking la Millenium e super safe chiar daca pare mai complicat ca la alte banci.
-Raiffesen- cont curent si credit, nu as recomanda, serviciile sunt ok(pentru ce am eu nevoie) sunt serviabili si competenti dar si costurile sunt cam mari, internet banking e ok (asta e for free)
-BCR- am renuntat (dar tot imi spun parerea pentru ca nu am gasit nimic bun pentru care as putea sa ii recomand)- incompetenta, haos, costuri inutile (utile pentru ei), birocratie mai ceva ca la primarie etc.
-Emporiki si Millenium le recomand pentru credite ipotecare- competenta, dobanzi si comisioane in limita bunului simt, timp scurt de analiza a dosarului (nu 2 luni ca la altii), acte necesare- doar cele necesare, nu hartogaraie ca la nebuni. Internet banking la Millenium e super safe chiar daca pare mai complicat ca la alte banci.
apropos de asta recomand IMPOTRIVA Internet Banking-ului de la Banca Transilvania.
daca incerci sa faci ceva in timpul zilei, no way. pica frecvent si trebuie sa bagi parolele de vreo 20 de ori. plus ca nu e sistem de aparat de parole ci instalezi pe calculator sistemul de securitate ceea ce e nasol din urmatoarele motive:
1. daca intra cineva pe calculatorul tau are acces la internet banking-ul tau
2. nu poti face plati decat de pe calculatoare fixate de la inceput.
plus ca merge foarte prost iar sistemul de evidenta a platilor este execrabil pentru plati in numere mari.
daca incerci sa faci ceva in timpul zilei, no way. pica frecvent si trebuie sa bagi parolele de vreo 20 de ori. plus ca nu e sistem de aparat de parole ci instalezi pe calculator sistemul de securitate ceea ce e nasol din urmatoarele motive:
plus ca merge foarte prost iar sistemul de evidenta a platilor este execrabil pentru plati in numere mari.
- admin_exprim
- Site Admin
ilya scrie:apropos de asta recomand IMPOTRIVA Internet Banking-ului de la Banca Transilvania.
Poate ca ai dreptate cu picatul des la BT, dar acest sistem cu certificatul de securitate instalat pe calculatorul propriu este foarte extins. Asa e, ai dezavantajul ca doar de la acel calculator poti efectua tranzactii, dar ofera securitate. La punctul 1 nu ai dreptate - pentru a avea acces la Internet Bankingul tau, trebuie sa te logezi, deci un raufacator trebuie sa-ti stie userul si parola.
Si oricum, nu te impiedica nimic sa autorizezi si alt calculator (sa instalezi certificatul)
Parerea Dvs. conteaza!
cu cat instalezi la mai multe calculatoare certificatul cu atat e expunerea mai mare.
iar faza cu username-ul si parola, cand sunt constante, pentru un hacker uneori e o simpla distractie sa ti le sparga. (trust me, i've got experience)
iar faza cu username-ul si parola, cand sunt constante, pentru un hacker uneori e o simpla distractie sa ti le sparga. (trust me, i've got experience)
- admin_exprim
- Site Admin
Da, si eu am experienta si tocmai de asta iti spun - in general folosesti Internet Bankingul de acasa, sau dintr-un loc 'safe', nu de la calculatorul sharuit cu colegii sau de la Internet Cafe.
Tu ce alta metoda mai sigura ai vedea ? Mie cel mai sigur mi se pare ca ai acces de pe un singur calculator (de acasa) si gata.
Tu ce alta metoda mai sigura ai vedea ? Mie cel mai sigur mi se pare ca ai acces de pe un singur calculator (de acasa) si gata.
Parerea Dvs. conteaza!
sistemul folosit de ing in care parola se schimba de la folosire la folosire cu ajutorului unui dispozitiv pe care ti-l dau ei este cel mai sigur. chiar daca e cineva care te vede bagand parola, trebuie sa-ti fure dispozitivul (care e personalizat) ca sa o poata folosi - si si la dispozitiv ai un pin pe care trebuie sa il stie. e mai usor sa spargi o parola la un calculator decat la un dispozitiv electronic separat. plus ca la calculator raman "urme".
- admin_exprim
- Site Admin
Da, dar trebuie sa faci ceva training cu anumite categorii sociale (si de varsta) pentru a intelege cum sta treaba.
Si asa, cu certificatul, nu e usor, dar parca totusi pentru un home-user 'normal' e de ajuns. Repet, mai ales daca il folosesti doar de pe calculatorul de acasa.
Si asa, cu certificatul, nu e usor, dar parca totusi pentru un home-user 'normal' e de ajuns. Repet, mai ales daca il folosesti doar de pe calculatorul de acasa.
Parerea Dvs. conteaza!
Înapoi la “Servicii financiare”