Sunteti o persoana superstitioasa ?

Offtopic - pe orice tema, cu conditia sa respectati regulamentul
admin_exprim
Site Admin
Sex: Male

Sunteti o persoana superstitioasa ?

Mesajde admin_exprim » Vin Mar 26, 2010 12:51 pm

Aveti obicieiul de a face trei pasi inapoi cand va taie calea o pisica neagra ?
Sau va feriti sa treceti pe sub scara ?
Pasiti cu dreptul (sau era cu stangul) cand iesiti din casa ?

Ce alte obicieiuri mai erau pentru superstitiosi ? va incadrati in vreuna din categoriile de mai sus ?
Parerea Dvs. conteaza!

ilya
Spre iluminare (nivel mediu)
Sex: Female

Re: Sunteti o persoana superstitioasa ?

Mesajde ilya » Vin Mar 26, 2010 2:10 pm

nu sunt o persoana superstitioasa.

dar acu trei ani cand am facut accident de masina mi-a trecut prin cap gandul ca cu cinci minute inainte imi trecusera prin fata doua pisici negre. :lol: (true story).

violeta70
Incepator

Mesajde violeta70 » Joi Apr 22, 2010 9:48 pm

cateodata trebuie sa tinem seama de anumite lucruri ,nu neaparat zici ca esti superstitioasa dar cand vezi ca de 5-6 ori te intorci din drum si-ti merge rau acolo unde vrei tu sa ajungi normal ca iti trece prin cap si acest gand ,eu recunosc sunt surerstitioasa dar am avut nenumarate evenimente placute sau neplacute de am ajuns sa cred in anumite superstitii,ca pot fii si placute de ex.daca ma mananca palma stanga neaparat stiu ca primesc banii atunci sau a doua zisi multe altele...........

admin_exprim
Site Admin

Mesajde admin_exprim » Vin Apr 23, 2010 9:33 am

violeta70 scrie:cateodata trebuie sa tinem seama de anumite lucruri ,nu neaparat zici ca esti superstitioasa dar cand vezi ca de 5-6 ori te intorci din drum si-ti merge rau acolo unde vrei tu sa ajungi normal ca iti trece prin cap si acest gand ,eu recunosc sunt surerstitioasa dar am avut nenumarate evenimente placute sau neplacute de am ajuns sa cred in anumite superstitii,ca pot fii si placute de ex.daca ma mananca palma stanga neaparat stiu ca primesc banii atunci sau a doua zisi multe altele...........

Si chiar ti se intampla asa ? Sa te mananca palma stanga de ex. si chiar sa primesti bani intr-un timp relativ scurt ?
Parerea Dvs. conteaza!

violeta70
Incepator

Mesajde violeta70 » Vin Apr 23, 2010 9:10 pm

normal ce crezi ca vb aiureli

violeta70
Incepator

Mesajde violeta70 » Vin Apr 23, 2010 9:20 pm

dar sa visezi noaptea ceva ,orice si a doua zii sau ma rog 2-3 zile, uneori chiar mai mult timp, sa traiesti real acel vis ,nu vii s-a intamplat ?mie da si chiar frecvent sau anumite lucruri care parca te previn si ai de-a face cu exact persoanele din vis ?ce parere aveti ?bine asta nu cred ca tine de superstitii,nu stiu dar daca as putea gasii un ajutor pe la voi pe aici as accepta sa vb cu cineva care se pricepe la acest subiect.

ilya
Spre iluminare (nivel mediu)

Mesajde ilya » Lun Apr 26, 2010 11:59 am

cand eram mica si stateam la bunici am visat ca vin ai mei (ceea ce era imposibil, erau departe) - a doua zi am primit scrisoare de la ei.

la campionatul european din 2000 am visat ca romania o sa fie in grupa cu anglia si germania. a doua zi cand a venit taica-meu sa-mi spuna retineam ca vazusem in ziar componenta grupei care insa fusese decisa cu cinci minute inainte. :lol: eram foarte confuza pana mi-am dat seama ca am visat ca am vazut in ziar.

admin_exprim
Site Admin

Mesajde admin_exprim » Mar Apr 27, 2010 11:18 am

violeta70 scrie:dar sa visezi noaptea ceva ,orice si a doua zii sau ma rog 2-3 zile, uneori chiar mai mult timp, sa traiesti real acel vis ,nu vii s-a intamplat ?mie da si chiar frecvent sau anumite lucruri care parca te previn si ai de-a face cu exact persoanele din vis ?ce parere aveti ?bine asta nu cred ca tine de superstitii,nu stiu dar daca as putea gasii un ajutor pe la voi pe aici as accepta sa vb cu cineva care se pricepe la acest subiect.

Mie personal nu mi s-a intamplat, dar am auzit multe cazuri..inclusiv printre prieteni. Cred ca este o intamplare, dar de obicei am auzit numai visuri triste (oameni care au visat accidente sau mai rau, si a doua zi chiar s-a intamplat lucrul respetiv). Singurele 'premonitii' pozitive au fost cazuri de subiecte la examene (BAC, diverse examene la facultate), care chiar s-au adeverit.

Visele de fapt sunt o miscare in subconstientul fiecarui om pt ca atunci cand dormim suntem in stare de veghe ca intr-o moarte clinica iar partea sufleteasca din noi poate sa calatoreasca sau sa fie atacata prin vise bune sau rele de anumiti factori sau puteri (asta pentru ca sa ne legam de subiect).
Evident ca visele sunt si proiectarea fizica a unor dorinte sau trairi pe care le avem sau le-am avut (marea mojoritate a viselor asa sunt).
Parerea Dvs. conteaza!

monicutza
Incepator

Mesajde monicutza » Sâm Iun 26, 2010 5:09 pm

oarecum ma incadrez la cea q pasitul q dreptul cand plec undeva ..... cik pt a fi bn :D in rest nu
erau multe , de ex spartul canii( farfuriei ....) aduce noroc datorita cioburilor ......
sa nu te intorci din drum k aduce ghinion
etc

ipek
Initiat

Mesajde ipek » Sâm Iul 03, 2010 6:52 am

Nu sunt superstitioasa . Ziua de 13 chiar a fost norocoasa pt mine.
ipk

Înapoi la “Discutii libere”