DROGUL ESTE UN LUCRU RAU SAU BUN

Ce nu e cuprins in categoriile de mai sus / Propune tu o categorie!

DROGUL ESTE BUN SAU RAU

RAU
4
100%
BUN
0
Niciun vot
 
Voturi totale: 4

Avatar utilizator
Dana
Spre iluminare (nivel mediu)
Mesaje: 541
Membru din: Joi Aug 18, 2011 7:02 am
Sex: Female
Localitate: Petrila

DROGUL ESTE UN LUCRU RAU SAU BUN

Mesajde Dana » Mie Sep 07, 2011 10:25 am

eu personal cred ca drogul este foarte rau,produce depedenta si chiar ucide .......cred ca ar fi foarte bie daca nu ar fi folosit deloc........VOI CE PARERE AVETI?Motive care duc la consumul de droguri :
· Curiozitatea
Nu înseamnă că devenii dependent doar pentru că ai incercat, dar nu continua – utilizarea sistematică duce la dependenţă, iar în cazul drogurilor puternice, prima doza poate fi fatală (heroina, cocaina, LSD, Extasy, amfetamine, fenciclidina).
· Teribilismul
Consumul de droguri poate fi văzut ca excitant şi provocator. Poţi să ieşi în evidenţă şi în mod pozitiv, fără să consumi droguri! Caută alternative!
· Presiunea grupului
Este important să ştii să spui “NU” – asta dovedeşte că ai o personalitate puternică.
· Probleme (în familie, şcoală, cu prietenii)
Unii tineri pot folosi droguri pentru a acoperi problemele existente (divorţul părinţilor, abuz sau neglijenţă din partea părinţilor sau a şcolii). Trebuie înţeles că folosirea drogurilor rezolvă doar aparent şi temporar problema, ea continuând să existe şi să se agraveze.
· Neinegrarea în colectivitate şi societate
Consumul de droguri poate fi un răspuns la singurătate, la probleme privind integrarea în colectivitate sau dispreţul faţă de sine. Este important să vă ajutaţi unii pe alţii, să treceţi peste probleme fără să recurgeţi la droguri.
Ultima oară modificat Mie Sep 28, 2011 7:48 am de către Dana, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
Dana
Spre iluminare (nivel mediu)
Mesaje: 541
Membru din: Joi Aug 18, 2011 7:02 am
Sex: Female
Localitate: Petrila

Re: DROGUL ESTE UN LUCRU RAU SAU BUN

Mesajde Dana » Mie Sep 07, 2011 10:30 am

Generaţia tânără a zilelor noastre este imposibil să nu se confrunte cu problema drogurilor. Experienţa practică ne arată că primul contact cu drogul se face fie direct de către individ, fie dintr-o simplă curiozitate, fie prin intermediul colegilor.
Ţinând cont în primul rând de repercusiunile consumului de drog asupra sănătăţii, precum şi de consecinţele asupra relaţiilor interumane şi asupra societăţii, tot mai mulţi ne gândim să luăm din timp o atitudine, pentru prevenirea unei pandemii şi în ţara noastră care până în prezent a participat doar ca o pârghie de tranziţie pentru vest.
Având în vedere că şi în România a început să se formeze o piaţa a drogurilor, iar raportările arată o tendinţă de creştere a fenomenului( creşterea nr. toxicomanilor, creşterea criminalităţii precum şi a nivelului de periculozitate socială) se impun măsuri de prevenire şi de combatere cu o strategie integrată la nivelul controlului social asupra consumului de droguri, profilaxiei şi terapiei medicale cu reintegrarea socială a foştilor consumatori.. Pentru realizarea acestui deziderat este nevoie de o reţea operaţională cu personal calificat pentru terapie şi profilaxie, deoarece se ştie foarte clar că statul singur nu poate să rezolve această problemă, fiind necesară o colaborare fructuoasă a acestuia cu organele locale si organizaţiile nonguvernamentale.

Ce sunt drogurile?

Drogurile sunt substanţe create artificial de om, fie din plante, fie pe cale chimică. Consumul periodic de stupefiante duce la apariţia tulburărilor respiratorii şi a constipaţiei, scăderea în greutate, iar la femei apare menstruaţia neregulată.
Din punct de vedere psihic pot apărea: anxietate, schimbări ale stării de spirit, paranoia, oboseala extremă, iritabilitate, depresie şi insomnie gravă, somn agitat şi neodihnitor. Toxicomanii sfârţesc de regulă prin sinucidere, supradoză, infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale, blocaj renal şi ciroză hepatică.
Drogul e o substanţă sau un amestec de substanţe naturale sau sintetice, având acţiune psihotropă (asemeni unui sedativ sau stimulent) asupra sistemului nervos central, intensificând unele procese (apar halucinaţii auditive sau vizuale) şi eliminându-le pe altele (durerea fizică, moralitatea). De-a lungul timpului, prin intermediul drogurilor, omul a încercat să trateze răul, să fugă de preocupaţii, de tristeţe, să se rupă de cotidian, să aibă o percepţie mistică şi să aibă experienţa sacrului, experienţă creata de el însuşi cu ajutorul drogului.

Principalele droguri

» Heroina.
Heroina este un derivat al opiului, obţinut la sfârşitul secolului 19 prin sintetizarea morfinei. Heroina sau diacetilmorfina este un derivat semisintetic opioid. Heroina a fost sintetizată prima oară în 1874 de către C.R. Alder Wright, un chimist englez care lucra la spitalul St. Mary. El a combinat morfina cu diferiţi acizi sau derivaţi ai acestora, iar atunci cînd a încălzit morfina în prezenţa anhidridei acetice timp de mai multe ore a obţinut un produs pe care el l-a numit diacetilmorfina(heroina).
Heroina este catalogată ca fiind un drog foarte puternic, ce poate produce euforie. Senzaţia de euforie dispare şi se instalează toleranţa. Asemănător cu morfina, are tot acţiune antagonistă asupra receptorilor µ (miu), determinînd din această cauză aceleaşi efecte ca morfina, dar cu o viteză mult mai rapidă. Acest lucru se datorează liposolubilităţii pe care o imprimă moleculei de heroina cele 2 grupări acetil, datorită acestora heroina avînd o mai mare putere de penetrare a barierei hematoencefalice. La administrarea intravenoasă, datorită liposolubilităţii sale crescute, heroina are putere de penetrare rapidă. Timpul de înjumătăţire a heroinei este de 15-30 minute, fiind rapid transformată într-un compus 6 MAM (se pare ca sub acţiunea carboxilesterazei care acţionează şi în metabolismul cocainei) în ficat, creier, inimă. 6 MAM este apoi convertit în morfină, metabolizată în ficat şi excretată ca glucuronat. Heroina, împreună cu alte opioide sunt agonisite pentru neurotransmiţătorii endogeni (beta endorfine, dinorfinele, leu-enkefaline si met-enkefalinele). Corpul răspunde la acţiunea heroinei prin reducerea (uneori oprirea) sintezei de endorfine (substanţe sintetizate de către organism şi eliberate la nivelul creierului şi a nervilor pentru atenuarea durerii). Această stopare sau reducere a sintezei creează mecanismul de dependenţă al heroinei.

Cea mai folosita cale de administrare a heroinei este cea injectata. Pudra poate fi inhalata sau fumata. SPUNETI NU ACESTUI LUCRU.

Avatar utilizator
Dana
Spre iluminare (nivel mediu)
Mesaje: 541
Membru din: Joi Aug 18, 2011 7:02 am
Sex: Female
Localitate: Petrila

Re: DROGUL ESTE UN LUCRU RAU SAU BUN

Mesajde Dana » Mie Sep 28, 2011 7:49 am

drogurile nu sunt bune ele aduc moartea si depedenta acesteia mai ales in rindul adolescentilor care din curiozitate incerc orice lucru interzis

Avatar utilizator
admin_exprim
Site Admin
Mesaje: 654
Membru din: Mar Ian 26, 2010 4:57 pm
Sex: Male
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: DROGUL ESTE UN LUCRU RAU SAU BUN

Mesajde admin_exprim » Mie Noi 09, 2011 11:31 am

Foarte corect ! Sunt total de acord!
Parerea Dvs. conteaza!

Avatar utilizator
Berta
Initiat
Mesaje: 54
Membru din: Vin Ian 20, 2017 3:31 pm
Sex: Female

Re: DROGUL ESTE UN LUCRU RAU SAU BUN

Mesajde Berta » Mar Feb 14, 2017 4:55 pm

atata timp cat un produs iti micsoreaza capacitatea de concentrare, echilibrul fizic si psihic, sanatatea nu are cum sa fie un lucru bun
toti cei care incearca drogurile sunt convinsi ca nu li se poate intampla lor sa devina dependenti...si totusi...
exact asta li se intampla


Înapoi la “Alte produse”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator