CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA
- Dana
- Spre iluminare (nivel mediu)
- Sex: Female
CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA
CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA DE CE?
- Dana
- Spre iluminare (nivel mediu)
- Sex: Female
Re: CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA
o izolatie exterioara cu polistiren ar fi suficienta pt. o locuinta, daca ar avea grosimea de 3-5 cm. Oare aceasta grosime sa fie indeajuns ? Desi o izolatie cu acesta grosime aduce imbunatatiri "vizibile" in ceea ce priveste pierderile de caldura prin peretii exteriori ai unei locuinte, nu pare sa fie nici pe departe suficienta. Instalatorul cu si pentru care am creat acest "program" imi povestea ca in Austria (da, a lucrat o vreme si acolo, ca si in Marea Britanie, de altfel, vreo citiva ani), izolatia exterioara cu polistiren se face in mod uzual cu o grosime de 14 cm (!). Veti spune probabil ca acolo, datorita climei, e nevoie de o astfel de grosime. Si totusi ... Intr-un documentar de pe Discovery, in urma cu ceva timp, se arata ca, la o izolatie exterioara de 8 cm cu polistiren ( nu mai stiu de care) si la o diferenta de temperatura de 40 grade C ( +20 la interior si - 20 la exterior), temperatura de 0 ( zero) grade C se inregistreaza chiar la interfata dintre perete si stratul de polistiren. Cu alte cuvinte, daca ai peretii izolati cu 8 cm de polistiren iar afara sint -20 grade C, este ca si cind nu ai avea deloc peretii izolati la exterior, dar temperatura de afara ar fi de 0 (zero) grade C. Pentru o grosime mai mare a izolatiei exterioare cu polistiren, temp. de zero grade "pica" undeva in interiorul stratului de polistiren ( deci la interfata dintre perete si polistiren af fi o temp. pozitiva, de peste zero grade C), iar pt. o grosime mai mica de 8 cm a izolatiei, temp. de zero grade C "pica" undeva in interiorul peretelui. Interesant, nu-i asa ? De asemenea, am descoperit recent un site care confirma, cu niste grafice interesante (ca cel din pagina 36), ca grosimea izolatiei exterioare scade vertiginos pierderile de caldura prin peretii exteriori intre 0 (zero) si aproximativ 8-10 cm, dupa care scaderea devine din ce in ce mai lenta, pina se ajunge la o grosime 37 cm (!!!), care este socotita aproape perfecta.
In concluzie, o izolatie exterioara cu polistiren ar trebui sa aiba macar 8 cm grosime. Mai ales ca manopera platita pt. asta este la fel atit pt. placi cu grosimea de 3 cm, ca si pt. placi de 8 cm, iar cantitatea de adeziv folosita pt. prinderea de perete a placilor de polistiren nu difera in functie de grosimea placii. Singurele diferente le reprezinta costul mai mare al placilor de polistiren mai groase si al diblurilor de fixare mai lungi. Asa ca, sfatul meu este sa va calculati bine bugetul alocat acestei operatiuni de izolare exterioara a locuintei si sa nu va zgirciti tocmai acolo unde nu merita.
Va salut cu ... caldura.
In concluzie, o izolatie exterioara cu polistiren ar trebui sa aiba macar 8 cm grosime. Mai ales ca manopera platita pt. asta este la fel atit pt. placi cu grosimea de 3 cm, ca si pt. placi de 8 cm, iar cantitatea de adeziv folosita pt. prinderea de perete a placilor de polistiren nu difera in functie de grosimea placii. Singurele diferente le reprezinta costul mai mare al placilor de polistiren mai groase si al diblurilor de fixare mai lungi. Asa ca, sfatul meu este sa va calculati bine bugetul alocat acestei operatiuni de izolare exterioara a locuintei si sa nu va zgirciti tocmai acolo unde nu merita.
Va salut cu ... caldura.
Re: CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA
cu siguranta!
experienta recenta cu reabilitarea blocului in care locuiesc, m-a facut sa simt diferenta
caldura cel putin, se pastreaza pentru mai mult timp in locuinata ceea ce este cu adevarat un mare plus
experienta recenta cu reabilitarea blocului in care locuiesc, m-a facut sa simt diferenta
caldura cel putin, se pastreaza pentru mai mult timp in locuinata ceea ce este cu adevarat un mare plus