CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA

Materiale de constructii, instalatii, mobila, covoare, perdele si accesorii, gresie, faianta, mobila de gradina, unelte pentru gradinarit

CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA

DA
5
100%
NU
0
Niciun vot
 
Voturi totale: 5

Avatar utilizator
Dana
Spre iluminare (nivel mediu)
Mesaje: 541
Membru din: Joi Aug 18, 2011 7:02 am
Sex: Female
Localitate: Petrila

CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA

Mesajde Dana » Joi Sep 15, 2011 9:09 am

CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA DE CE?

Avatar utilizator
Dana
Spre iluminare (nivel mediu)
Mesaje: 541
Membru din: Joi Aug 18, 2011 7:02 am
Sex: Female
Localitate: Petrila

Re: CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA

Mesajde Dana » Vin Oct 14, 2011 8:26 am

o izolatie exterioara cu polistiren ar fi suficienta pt. o locuinta, daca ar avea grosimea de 3-5 cm. Oare aceasta grosime sa fie indeajuns ? Desi o izolatie cu acesta grosime aduce imbunatatiri "vizibile" in ceea ce priveste pierderile de caldura prin peretii exteriori ai unei locuinte, nu pare sa fie nici pe departe suficienta. Instalatorul cu si pentru care am creat acest "program" imi povestea ca in Austria (da, a lucrat o vreme si acolo, ca si in Marea Britanie, de altfel, vreo citiva ani), izolatia exterioara cu polistiren se face in mod uzual cu o grosime de 14 cm (!). Veti spune probabil ca acolo, datorita climei, e nevoie de o astfel de grosime. Si totusi ... Intr-un documentar de pe Discovery, in urma cu ceva timp, se arata ca, la o izolatie exterioara de 8 cm cu polistiren ( nu mai stiu de care) si la o diferenta de temperatura de 40 grade C ( +20 la interior si - 20 la exterior), temperatura de 0 ( zero) grade C se inregistreaza chiar la interfata dintre perete si stratul de polistiren. Cu alte cuvinte, daca ai peretii izolati cu 8 cm de polistiren iar afara sint -20 grade C, este ca si cind nu ai avea deloc peretii izolati la exterior, dar temperatura de afara ar fi de 0 (zero) grade C. Pentru o grosime mai mare a izolatiei exterioare cu polistiren, temp. de zero grade "pica" undeva in interiorul stratului de polistiren ( deci la interfata dintre perete si polistiren af fi o temp. pozitiva, de peste zero grade C), iar pt. o grosime mai mica de 8 cm a izolatiei, temp. de zero grade C "pica" undeva in interiorul peretelui. Interesant, nu-i asa ? De asemenea, am descoperit recent un site care confirma, cu niste grafice interesante (ca cel din pagina 36), ca grosimea izolatiei exterioare scade vertiginos pierderile de caldura prin peretii exteriori intre 0 (zero) si aproximativ 8-10 cm, dupa care scaderea devine din ce in ce mai lenta, pina se ajunge la o grosime 37 cm (!!!), care este socotita aproape perfecta.
In concluzie, o izolatie exterioara cu polistiren ar trebui sa aiba macar 8 cm grosime. Mai ales ca manopera platita pt. asta este la fel atit pt. placi cu grosimea de 3 cm, ca si pt. placi de 8 cm, iar cantitatea de adeziv folosita pt. prinderea de perete a placilor de polistiren nu difera in functie de grosimea placii. Singurele diferente le reprezinta costul mai mare al placilor de polistiren mai groase si al diblurilor de fixare mai lungi. Asa ca, sfatul meu este sa va calculati bine bugetul alocat acestei operatiuni de izolare exterioara a locuintei si sa nu va zgirciti tocmai acolo unde nu merita.
Va salut cu ... caldura.

Avatar utilizator
Pandhoraa
Initiat
Mesaje: 68
Membru din: Vin Ian 20, 2017 12:33 pm
Sex: Female

Re: CREDETI CA IZOLAREA CASEI ESTE NECESARA

Mesajde Pandhoraa » Joi Apr 06, 2017 1:05 pm

cu siguranta!
experienta recenta cu reabilitarea blocului in care locuiesc, m-a facut sa simt diferenta
caldura cel putin, se pastreaza pentru mai mult timp in locuinata ceea ce este cu adevarat un mare plus


Înapoi la “Casa si gradina”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator