ati comanda bijuterii pe net?

Ceasuri de mana, ceasuri de perete, ceasuri desteptatoare, bratari, cercei, coliere si pandantive, accesorii de lux (stilouri, telefoane)

Ati comanda/ cumpara bijuterii de pe net?

DA
9
32%
NU
10
36%
POATE
9
32%

Voturi totale: 28

gabi antonescu
Incepator
Sex: Female

ati comanda bijuterii pe net?

Mesajde gabi antonescu » Mar Mar 02, 2010 3:52 pm

Dupa cum unii dintre voi stiti, m-am lansat intr-o noua activitate - fac bijuterii, handmade. De curand am si un site in care-mi prezint creatiile http://www.idobijoux.ro

Intrebarea mea este: Ati cumpara bijuterii online?

Pe langa raspunsul sec de la chestionar.... as aprecia raspunsuri mai in-depth... motivatii, ce va place/ displace la ideea de a acumpara bijuterii onlie.... avantaje/ dezavantae, rezerve, ce ati cumpara, ce nu ati cumpara etc.

Gabi

alex_rom007
Spre iluminare (nivel mediu)
Sex: Male

Re: ati comanda bijuterii pe net?

Mesajde alex_rom007 » Mie Mar 03, 2010 10:34 am

Nu stiu daca as comanda bijuterii online..probabil ca depinde de increderea pe care o am in vanzator si (de ce nu) de suma in discutie. Poate dupa o prima comanda reusita as avea incredere si cu o suma mai consistenta.
Eu de obicei sunt mai precaut cu aceste cumparaturi online

ilya

Mesajde ilya » Mie Mar 03, 2010 3:44 pm

problema cu lucrurile pe care le cumperi online este ca trebuie sa fii sigur ca sunt ceea ce-ti doresti. e destul de usor cu electronice - pentru ca electronicele sunt toate cumparate din acelasi loc. insa cand e vorba de haine de exemplu e cam nasol - ca nu ajunge sa fii sigur de calitate, trebuie sa fie si marimea potrivita.

eu de exemplu am cumparat recent un tricou care s-a dovedit a fi prea mare, desi marimea era marimea mea. si n-am slabit chiar atat de mult ;)

la bijuterii depinde. o brosa as cumpara online daca as vrea (desi eu nu prea port brose dar asta e alta chestie :roll: ). Insa un inel sau o bratara trebuie sa se potriveasca si cu mana ta.

Alinutza
Incepator

Mesajde Alinutza » Mie Mar 03, 2010 3:47 pm

da, as cumpara daca mi-ar placea mult cum arata in poza, dar daca sunt dezamagita de calitate, a 2-a oara nu as mai cumpara

alex_rom007

Mesajde alex_rom007 » Joi Mar 04, 2010 12:44 pm

gabi antonescu scrie:Dupa cum unii dintre voi stiti, m-am lansat intr-o noua activitate - fac bijuterii, handmade. De curand am si un site in care-mi prezint creatiile http://www.idobijoux.ro

Pe langa raspunsul sec de la chestionar.... as aprecia raspunsuri mai in-depth... motivatii, ce va place/ displace la ideea de a acumpara bijuterii onlie.... avantaje/ dezavantae, rezerve, ce ati cumpara, ce nu ati cumpara etc.

Gabi

Frumoase bijuteriile de pe site-ul tau, Gabi

Ar mai si o discutie aici - forma de plata la comanda pe net. Unii sunt mai reticienti la plata cu cardul (mai ales la firme pe care nu le cunosc), altii prefera rapiditatea unui curier si plata ramburs..

ilya

Mesajde ilya » Joi Mar 04, 2010 12:51 pm

alex_rom007 scrie:
gabi antonescu scrie:Dupa cum unii dintre voi stiti, m-am lansat intr-o noua activitate - fac bijuterii, handmade. De curand am si un site in care-mi prezint creatiile http://www.idobijoux.ro

Gabi

Frumoase bijuteriile de pe site-ul tau, Gabi

Ar mai si o discutie aici - forma de plata la comanda pe net. Unii sunt mai reticienti la plata cu cardul (mai ales la firme pe care nu le cunosc), altii prefera rapiditatea unui curier si plata ramburs..

very good point

eu cumpar de pe net doar daca exista una din urmatoarele optiuni:
1. ramburs
2. paypal
3. ordin de plata (internet banking)

stiu ca sunt paranoica dar parca nu-mi vine sa-mi las numarul de card peste tot

alex_rom007

Mesajde alex_rom007 » Joi Mar 04, 2010 1:25 pm

Nu, nu cred ca esti paranoica. La fel sunt si eu :mrgreen:

balamuc
Incepator

Mesajde balamuc » Joi Mar 04, 2010 2:07 pm

Sunt unele carduri pentru plati online destul de sigure. Nu cred ca trebuie sa devenim paranoici, dar nici sa nu ne facem griji absolut deloc. Eu cred ca trebuie sa comanzi doar de pe site-urile securizate, de pe care au mai comandat si altii(sau comanda multi oameni).
Ce-i drept, de obicei si eu comand de pe net, cu plata la ramburs. Asa m-am invatat, dar asta nu inseamna ca plata cu cardul online nu este sigura.

salomeea
Incepator

Mesajde salomeea » Vin Mar 05, 2010 3:38 pm

eu as comanda bijuterii pe net dar as prefera plata ramburs!(posta,curier nu conteaza)
-sunt mai reticenta la plata cu cardul.... ;)

Julienne
Incepator

Mesajde Julienne » Mar Mar 16, 2010 5:26 pm

Da, as comanda bijuterii de pe net pentru ca am mai comandat si din fericire am primit ce am vazut. Exista mai multe aspecte dupa care ma orientez atunci cand fac comanda pe internet la bijuterii:
1. specificatiile produsului - material, lungime (bratari, cercei, lanturi)
2. foarte important este felul in care sunt prezentate!!! de exemplu am vazut un site pe care erau prezentate bijuterii de argint, toate pe un fond albastru, sters astfel incat nu prea iti puteai da seama de calitatea materialului sau a altor materiale adiacente. De asemenea trebuie sa aibe optiune de marire a abiectului sa-l poti vedea in cel mai mic detaliu.Aspectul site-ului trebuie sa fie cat mai elegant, cat mai clar si luminat, sa se miste foarte repede (sa nu se incarce in 2 min)
3. modalitatile de comanda, plata si livrare- cat mai explicite cu putinta, sa nu ai alte indoilei in mentul in care comanzi.
In ceea ce priveste plata prefer intotodeauna ramburs! E mai sigur, si daca, din varii motive obiectul comandat nu ajunge la timp stiu ca il pot refuza fara alte explicatii.

Înapoi la “Ceasuri si bijuterii”