Aspirina, diclofenacul medicament antiinflamator

Vitamine, analgezice, diuretice, antiastmatice, contraceptive, antihipertensive, anti-inflamatoare, anti-infectioase, altele

Aspirina, diclofenacul medicament antiinflamator CREDETI CA EXISTA SI ALTE MEDICAMENTE MAI BUNE?

DA
1
100%
NU
0
Niciun vot
 
Voturi totale: 1

Avatar utilizator
Dana
Spre iluminare (nivel mediu)
Mesaje: 541
Membru din: Joi Aug 18, 2011 7:02 am
Sex: Female
Localitate: Petrila

Aspirina, diclofenacul medicament antiinflamator

Mesajde Dana » Joi Sep 15, 2011 8:42 am

Aspirina, diclofenacul, indometacinul sint citeva dintre cele mai cunoscute medicamente antiinflamatorii recomandate in tratamentul multor simptome sau afectiuni, incepind de la dureri de cap si pina la o serie intreaga de boli reumatismale inflamatorii. CREDETI CA EXISTA SI ALTE MEDICAMENTE MAI BUNE?

Avatar utilizator
Dana
Spre iluminare (nivel mediu)
Mesaje: 541
Membru din: Joi Aug 18, 2011 7:02 am
Sex: Female
Localitate: Petrila

Re: Aspirina, diclofenacul medicament antiinflamator

Mesajde Dana » Vin Sep 30, 2011 7:19 am

Drajeuri enterosolubile continand 50 mg diclofenac sodic

Actiune terapeutica
Antiinflamator nesteroidian (AENS) din grupa derivatilor arilacetici cu proprietati intense antiinflamatoare, analgezice si antipiretice. Actioneaza ca un inhibitor al prostaglandinsintetazei, in plus fiind un inhibitor al agregarii plachetare.

Farmacocinetica
Bine absorbit oral, rapid si aproape total. Concentratiile plasmatice maxime (Cmax) se ating la aproximativ 2 ore dupa administrare orala si la 20-30 minute dupa administrare rectala. Dozele repetate nu duc la acumulare, concentratiile terapeutice utile fiind de 1-3 mcg/ml; realizeaza concentratii sinoviale superioare celor plasmatice si de durata mai mare, ceea ce ii confera o actiune de durata. Se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 99%. Este extensiv metabolizat in ficat prin conjugare sau oxidare (nucleul diclorofenil), excretat in urina in proportie de 20-30% din doza administrata sub forma de metaboliti; aproximativ 90% din doza administrata este excretata in primele 96 h, 0, 7% din doza fiind excretata in urina sub forma nemodificata si 5-10% sub forma de diclofenac conjugat, 60% din doza se excreta sub forma de compusi hidroxilati conjugati. insuficienta renala nu afecteaza excretia medicamentului; in acest caz eliminarea se realizeaza pe cale biliara sub forma de conjugati ai metabolitilor. T1/2 este de 1-3 ore; biodisponibilitatea: 30-70%.


Subiect ridicat ultima oară de Dana Vin Sep 30, 2011 7:19 am.


Înapoi la “Medicamente”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator