Tratament coxartroza

Vitamine, analgezice, diuretice, antiastmatice, contraceptive, antihipertensive, anti-inflamatoare, anti-infectioase, altele
hareth
Initiat
Sex: Female

Tratament coxartroza

Mesajde hareth » Mar Feb 22, 2011 11:07 am

Care dintre clinicile din Bucuresti poate aplica un tratament nou pentru aceasta boala, fara interventia protezarii soldului? Exista o serie de proceduri, mai ales in cazul persoanelor tinere, dar nimeni nu doreste sa faca publica existenta lor, de parca le e teama de reclame. In mass media doar cancerul primeaza, uitam si de alte afectiuni care pot schimba viata unui om prin informare corecta.

admin_exprim
Site Admin
Sex: Male

Re: Tratament coxartroza

Mesajde admin_exprim » Mar Feb 22, 2011 2:23 pm

Din pacate nu stiu, dar iti pot spune ca unchiul meu (52ani) a suferit aceasta procedura, i s-a pus proteza, si acum totul este bine. A facut exercitii cateva luni, medicamente, unguente, a mers cu un fel de carja, dar acum este bine.
Parerea Dvs. conteaza!

admin_exprim
Site Admin

Mesajde admin_exprim » Joi Mar 03, 2011 2:58 pm

Revin cu informatii noi. Am vorbit cu unchiul meu si mi-a spus ca a fost si la o clinica din aceasta din Bucuresti. L-au umplut de senzori pe cap si pe corp, si apoi i-au zis ca are..multe boli (printre care si coxartroza). El a zis ca nu are multe dintre bolile spuse de ei, dar i-au explicat ca poate sunt latente, nu s-au manifestat inca etc.
Apoi i-au dat un tratament destul de ciudat: trebuia sa poarte cam 9 plasturi (la un pret de 50E unul) pe soldul cu problema, si sa tina un regim ingrozitor, format dintr-un soi de lichid pe care il bea si..atat! Nu avea voie mancare solida sau 'normala' cum mancam noi zi de zi, ci doar acest lichid care se presupune ca il putea sustine pe perioada unei zile intregi. S-ar parea ca se tine cont de varsta.. Oricum el a refuzat, si-a facut operatia 'clasica', si acum e bine.
Clinica nu mai stiu exact pe unde era, dar mai nteresez si iti spun daca vrei. Oricum medicul se pare ca este destul de cunoscut, si prin prisma aspectului fizic - are barba mare, care ii acopera toata fata.
Parerea Dvs. conteaza!

hareth
Initiat

Mesajde hareth » Joi Mar 03, 2011 6:16 pm

Problema aceasta ma intereseaza pentru o cunostiinta apropiata, este un barbat tanar cam 43 de ani, care a fost sportiv de performanta si de 3 ani are dureri care se tot accentueaza. Medicii nu vor sa-l opereze inca, prin aceasta metoda de protezare; i-au prescris antiinflamatoare destul de puternice cat sa-i distruga stomacul si mai ales iarna, din cauza frigului, de abia mai poate merge. La spitalul Sf.Maria i s-a propus sa intre intr-un program gratuit de tratament pentru coxartroza care dureaza cam 6 luni si consta in introducerea prin perfuzii a unor medicamente cu rol de a regenera cartilagiul distrus de aceasta boala. Am inteles ca este o procedura noua la noi, dar este destul de riscanta pentru a fi facuta in spitalele noaste, tuturor ne este teama sa nu fim infectati cu cine stie ce virus, de aceea intrebam daca stie cineva vreo alta clinica, mai sigura, pentru acest tratament. Unchiul tau a fost un om norocos, probabil operat de catre un medic bun, dar cunosc persoane care au ramas schioape in urma acestei operatii. Dar stii ca aceasta proteza nu este garantata mai mult de 10-15 ani? Medicul despre care vorbeai se numeste Efimov, de la spitalul CF2? Prima data a fost la el pentru ca este un medic super, singurul de la noi care face transplant de celule cartilaginoase in astfel de afectiuni, dar si el l-a sfatuit sa mai astepte, abia cand va fi foarte grav va actiona. E o situatie delicata, tipul este acum profesor de educatie fizica la un liceu si nu isi poate permite intreventii pe la Viena sau in alte tari. Ma gandeam ca trebuie sa existe si la noi clinici care trateaza aceasta boala, la preturi mai rezonabile, raportate la nivelul nostru de salarizare, nu sa te puna in situatia de a-ti vinde casa pentru a te vindeca.
Multumesc pentru informatii, incerc sa mobilizez un om al carui moral a cam cazut si pe care il inteleg, dorind sa-l ajut si nu stiu de unde sa incep.

admin_exprim
Site Admin

Mesajde admin_exprim » Vin Mar 04, 2011 2:13 pm

Intr-adevar, unchiul meu este un om norocos. Si da, nu sunt garantate mai mult de 15ani, dar unchiul meu are deja o varsta, si oricum si el a astaptat pana in ultimul moment pentru a face aceasta operatie. Stiu ca a fost PESTE TOT, si unii medici i-au zis sa se opereze pe loc, altii sa mai astepte cat poate..deci parerile sunt impartite. Am sa ma interesez si voi posta clinica si medicul la care a fost pentru operatie, precum si pentru acel control si recomandarea cu plasturi.
Ar mai fi o problema..se pare ca daca apare aceasta boala la un sold, sunt sanse sa apara si la celalalt :)
Parerea Dvs. conteaza!

hareth
Initiat

Mesajde hareth » Lun Mar 07, 2011 9:48 am

Multumesc frumos! Stiu ca se poate extinde si la celalalt sold, dar pana sa se intample asta poate se gaseste o rezolvare mai simpla in tratarea afectiunii. De varianta acelor plasturi de care spuneai nici nu a auzit, impresia mea este ca medicii prefera totusi protezarea si nu inteleg de ce.

alinapopa38
Incepator

Mesajde alinapopa38 » Mie Aug 17, 2011 10:52 am

varianta cu plasturi da rezultate?

hareth
Initiat

Mesajde hareth » Mie Aug 17, 2011 8:50 pm

Varianta cu plasturii este usor empirica, in sensul ca acei plasturi se aplica pe zona dureroasa ajutand pe moment la ameliorarea durerii. Sunt niste plasturi pentru reumatism care se gasesc la plafare si miros ca orice unguent reumatic. Am vazut la mama mea care are reumatism si o dor picioarele...Isi mai aplica uneori acesti plasturi pt ca incalzesc locul dureros, dar nu vindeca. Iar pt coxartroza treaba sta altfel, nu exista solutia cu plasturi in astfel de cazuri. La coxartroza trebuie direct proteza, cand a disparut cartilagiul n-ai ce mai faci... sau ma rog, acum au introdus o alta tehnica in domeniu, inlocuiesc cartilagiul cu o spuma siliconica care mai ajuta la trecerea timpului pana la operatia de protezare si care costa in jur de 1500 de euro... Tragic, e cumplit sa nu ai sanatate!!! Aveti grija de voi !!!

admin_exprim
Site Admin

Mesajde admin_exprim » Joi Aug 18, 2011 12:20 pm

Ai foarte mare dreptate! Si cu plasturii, si cu coxartroza si efectele/costurile ei..

Din pacate unchiului meu i s-a intins si la celalalt picior si trebuie operat anul asta. Celalalt picior este bine acum (dupa o perioada de mers in carje, gimnastica, fara miscari bruste si altele). Problema este ca Ministerul Sanatatii NU MAI subventioneaza operatia! Iar la proteza am inteles ca da un ajutor mic, platit DUPA ce se achita proteza. Ce frumos, nu ?
Din pacate in astfel de cazuri nu prea ai ce face..nu poti evita aceste boli intr-un anumit fel. Unchiul meu este un om sanatos, care a facut sport la viata lui, a urcat pe munte aproape in fiecare saptamana, a facut gimnastica in fiecare dimineata.. si iata ce i s-a intamplat!

Sanatate multa!
Parerea Dvs. conteaza!

hareth
Initiat

Mesajde hareth » Joi Aug 18, 2011 7:59 pm

Tocmai din casuza faptului ca a fost sportiv se intampla sa faca coxartroza... Acum si sotul meu are aceasta afectiune fiindca a fost sportiv de performanta. Se intampla acest lucru din cauza faptului ca, prin efort, se pierd cantitati importante de calciu, minerale, etc si nu reusesti sa asimilezi suficient din hrana, iar consecinta este aceasta. Regret ca unchiul tau trece prin asa ceva, acum stiu si eu ce inseamna, il vad pe sotul meu ce dureri are... Multa sanatate si curaj!! Sa stii ca toti care si-au pus proteza au scapat de chin si sunt foarte fericiti.

Înapoi la “Medicamente”