Cafea, good or bad?
- alex_rom007
- Spre iluminare (nivel mediu)
- Mesaje: 155
- Membru din: Mar Ian 26, 2010 6:39 pm
- Sex: Male
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Cafea, good or bad?
Bad, deoarece contine (multa) cofeina si deci nu este sanatoasa. Si creaza dependenta.
Cafeaua este un drog, contrar opiniei generale - si anume ca face bine si este ceva necesar. Sau ca 'daca toata lumea foloseste (bea), eu de ce nu as face-o'
Cafeaua este un drog, contrar opiniei generale - si anume ca face bine si este ceva necesar. Sau ca 'daca toata lumea foloseste (bea), eu de ce nu as face-o'
Re: Cafea, good or bad?
cafeaua nu-mi place ca gust. la un moment dat obisnuiam sa beau pentru ca ma trezea instant - dar dupa ce au intervenit niste (minuscule) probleme de sanatate, doctorii mi-au recomandat sa o las balta. in caz de nevoie de energie, mai nou tratez cu ceai verde.
Re: Cafea, good or bad?
avantaje si dezavantaje exista pentru orice lucru/ bautura care exista pe aceasta planeta. cafeaua se zice ca este buna, se zice ca este rea.....bine!
pana la urma...nimic nu pare sa se compare cu sambata dimineata cand te ridici din pat, afara e caldut si te duci sa te uiti pe geam cu o cana mare de cafea in mana....dar sa fie cu lapte si in cana preferata
pana la urma...nimic nu pare sa se compare cu sambata dimineata cand te ridici din pat, afara e caldut si te duci sa te uiti pe geam cu o cana mare de cafea in mana....dar sa fie cu lapte si in cana preferata
Let him who would enjoy a good future waste none of his present
- alex_rom007
- Spre iluminare (nivel mediu)
- Mesaje: 155
- Membru din: Mar Ian 26, 2010 6:39 pm
- Sex: Male
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Cafea, good or bad?
andreeaz scrie:avantaje si dezavantaje exista pentru orice lucru/ bautura care exista pe aceasta planeta. cafeaua se zice ca este buna, se zice ca este rea.....bine!
pana la urma...nimic nu pare sa se compare cu sambata dimineata cand te ridici din pat, afara e caldut si te duci sa te uiti pe geam cu o cana mare de cafea in mana....dar sa fie cu lapte si in cana preferata
Eu de ex. sambata dorm pana aproape de pranz
Si am o senzatie plauta cu cana preferata plina cu ceai cald. Probabil ca e si mental, imi spun ca e mai natural si imi face si bine
-
- Incepator
- Mesaje: 17
- Membru din: Joi Mar 04, 2010 2:53 pm
- Sex: Male
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Cafea, good or bad?
Hai sa nu intram in cafea vs. ceai ca nu se termina niciodata.
Mai interesant ar fi, se zice cum ca acest lichid: cafeaua e nociva - cum si pe ce se bazeaza asta?
Adica lasand la o parte ca 'asa am auzit' - stie cineva cum functioneaza nocivitatea asta?
Mai interesant ar fi, se zice cum ca acest lichid: cafeaua e nociva - cum si pe ce se bazeaza asta?
Adica lasand la o parte ca 'asa am auzit' - stie cineva cum functioneaza nocivitatea asta?
Live it like you're dying!
- alex_rom007
- Spre iluminare (nivel mediu)
- Mesaje: 155
- Membru din: Mar Ian 26, 2010 6:39 pm
- Sex: Male
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Cafea, good or bad?
Uitati si un citat din prof. univ. dr. Constantin I. MILICÄ‚ :
"Dacă se consumă în cantităţi mari, peste 3 ceşti pe zi, cafeaua devine dăunătoare, chiar la persoane sănătoase, provocând efecte care ar trebui evitate.
Alte efecte dăunătoare:
- accentuarea stărilor de insomnie (de aceea nu se bea înainte de culcare) şi a stărilor de oboseală fizică şi intelectuală, nevropatie, hiperexcitabilitate, agitaţie, nevroze, confuzia ideilor, depresie psihică, incoerenţă la exprimare şi tremurături de membre;
- afectarea neurotransmiţătorilor din creier în urma cărora se declanşează crize repetate de anxietate, atacuri frecvente de panică şi alertă şi presimţiri sumbre, ceea ce determină pe unii specialişti să pledeze pentru renunţarea completă la cafea;
- provocarea de migrene, ameţeli, astenie nervoasă şi dureri de cap, deoarece modifică fluxul de sânge care ajunge la creier.
Este recmandată evitarea excesului la persoanele care suferă de inimă, manifestând crize de hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, ateroscleroză, dereglări de ritm cardiac (palpitaţii, extrasistole, tahicardie) şi miocardită avansată. Excesul de cafea declanşează „sindromul de tunel carpian“, exercitând o presiune asupra nervului din antebraţ şi provocând furnicături la nivelul a trei degete (mare, arătător şi mijlociu);
- cafeaua tare, băută în timpul mesei, măreşte aciditatea gastrică, agravează durerile ulceroase şi provoacă reflux gastric, indigestii, simptome de pirozis şi iritaţii intestinale;
- consumul a peste 4 ceşti pe zi, mai ales la persoanele care fumează peste 20 ţigări zilnic, măreşte cu 100% riscul cancerului pancreatic, cu 86 % a cancerului gastric şi cu 30% a cancerului pulmonar, efectul fiind corelat cu intensitatea sintezei de adrenalină şi noradrenalină, implicate în procesele de metastazare.
- mărirea riscului îmbolnăvirii de reumatism şi lombosciatică este proporţională cu cantitatea de cafea consumată zilnic. La femei, consumul a peste 3 ceşti măreşte riscul de osteoporoză, mai ales după menopauză şi spre bătrâneţe, când oasele pierd, treptat, o parte din cartilagii şi din calciu, devenind casante. În aceste afecţiuni, cofeina îngustează vasele capilare de la capătul arterelor, reducând ritmul de circulaţie a sângelui şi a nutrienţilor către tendoanele spinale.
Consumată în exces, cafeaua creşte nivelul colesterolului
- cafeaua ridică nivelul de colesterol din sânge, ca urmare a existenţei a două substanţe (kahweol şi cafestrol) din ulei, predominând în cafeaua preparată prin fierbere, infuzare sau în cafetieră;
- la nivelul rinichilor, excesul de cafea provoacă litiază renală urică, edeme, urinări frecvente şi exces de acid uric, iar prin intensificarea excreţiei renale a calciului, poate deveni un factor declanşator al schizofreniei, tetaniei şi spasmofiliei;
- la femeile care consumă exces de cafea se declanşează sindromul premenstrual şi creşte riscul de avort spontan. Mai grave sunt acţiunile la femeile însărcinate şi la cele care alăptează, întrucât cofeina se transmite la sugari, manifestând stări de agitaţie, iritabilitate şi insomnie;
- în gură facilitează apariţia cariilor şi îngălbenirea dinţilor, iar la nivelul tenului poate fi factor declanşator pentru acnee rozacee, mai ales când se consumă prea fierbinte;
- la urechi provoacă simptome de acufene (zgomote) cu intensităţi mari, deoarece cofeina contractă vasele de sânge şi măreşte presiunea sanguină.
Consumul zilnic a unei cantităţi în exces duce la servaj (dependenţă). De aceea întreruperea bruscă a consumului de cafea poate provoca simptome specifice de servaj (dureri de cap, greaţă, iritabilitate extremă, schimbări de dispoziţie şi chiar cădere în letargie pe durată de 1-2 zile.
În sinteză, la persoanele cu consum excesiv de cafea, care prezintă simptomele specifice menţionate mai sus, este absolut necesar controlul cantităţii consumate zilnic, mai ales la hipertensivi, sportivi de performanţă, femei gravide, copii şi tineri sub 16 ani, persoane cu insomnii grave, cu litiază renală, gută, afecţiuni cardiovasculare şi la cele supuse terapiilor electroconvulsive. "
"Dacă se consumă în cantităţi mari, peste 3 ceşti pe zi, cafeaua devine dăunătoare, chiar la persoane sănătoase, provocând efecte care ar trebui evitate.
Alte efecte dăunătoare:
- accentuarea stărilor de insomnie (de aceea nu se bea înainte de culcare) şi a stărilor de oboseală fizică şi intelectuală, nevropatie, hiperexcitabilitate, agitaţie, nevroze, confuzia ideilor, depresie psihică, incoerenţă la exprimare şi tremurături de membre;
- afectarea neurotransmiţătorilor din creier în urma cărora se declanşează crize repetate de anxietate, atacuri frecvente de panică şi alertă şi presimţiri sumbre, ceea ce determină pe unii specialişti să pledeze pentru renunţarea completă la cafea;
- provocarea de migrene, ameţeli, astenie nervoasă şi dureri de cap, deoarece modifică fluxul de sânge care ajunge la creier.
Este recmandată evitarea excesului la persoanele care suferă de inimă, manifestând crize de hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, ateroscleroză, dereglări de ritm cardiac (palpitaţii, extrasistole, tahicardie) şi miocardită avansată. Excesul de cafea declanşează „sindromul de tunel carpian“, exercitând o presiune asupra nervului din antebraţ şi provocând furnicături la nivelul a trei degete (mare, arătător şi mijlociu);
- cafeaua tare, băută în timpul mesei, măreşte aciditatea gastrică, agravează durerile ulceroase şi provoacă reflux gastric, indigestii, simptome de pirozis şi iritaţii intestinale;
- consumul a peste 4 ceşti pe zi, mai ales la persoanele care fumează peste 20 ţigări zilnic, măreşte cu 100% riscul cancerului pancreatic, cu 86 % a cancerului gastric şi cu 30% a cancerului pulmonar, efectul fiind corelat cu intensitatea sintezei de adrenalină şi noradrenalină, implicate în procesele de metastazare.
- mărirea riscului îmbolnăvirii de reumatism şi lombosciatică este proporţională cu cantitatea de cafea consumată zilnic. La femei, consumul a peste 3 ceşti măreşte riscul de osteoporoză, mai ales după menopauză şi spre bătrâneţe, când oasele pierd, treptat, o parte din cartilagii şi din calciu, devenind casante. În aceste afecţiuni, cofeina îngustează vasele capilare de la capătul arterelor, reducând ritmul de circulaţie a sângelui şi a nutrienţilor către tendoanele spinale.
Consumată în exces, cafeaua creşte nivelul colesterolului
- cafeaua ridică nivelul de colesterol din sânge, ca urmare a existenţei a două substanţe (kahweol şi cafestrol) din ulei, predominând în cafeaua preparată prin fierbere, infuzare sau în cafetieră;
- la nivelul rinichilor, excesul de cafea provoacă litiază renală urică, edeme, urinări frecvente şi exces de acid uric, iar prin intensificarea excreţiei renale a calciului, poate deveni un factor declanşator al schizofreniei, tetaniei şi spasmofiliei;
- la femeile care consumă exces de cafea se declanşează sindromul premenstrual şi creşte riscul de avort spontan. Mai grave sunt acţiunile la femeile însărcinate şi la cele care alăptează, întrucât cofeina se transmite la sugari, manifestând stări de agitaţie, iritabilitate şi insomnie;
- în gură facilitează apariţia cariilor şi îngălbenirea dinţilor, iar la nivelul tenului poate fi factor declanşator pentru acnee rozacee, mai ales când se consumă prea fierbinte;
- la urechi provoacă simptome de acufene (zgomote) cu intensităţi mari, deoarece cofeina contractă vasele de sânge şi măreşte presiunea sanguină.
Consumul zilnic a unei cantităţi în exces duce la servaj (dependenţă). De aceea întreruperea bruscă a consumului de cafea poate provoca simptome specifice de servaj (dureri de cap, greaţă, iritabilitate extremă, schimbări de dispoziţie şi chiar cădere în letargie pe durată de 1-2 zile.
În sinteză, la persoanele cu consum excesiv de cafea, care prezintă simptomele specifice menţionate mai sus, este absolut necesar controlul cantităţii consumate zilnic, mai ales la hipertensivi, sportivi de performanţă, femei gravide, copii şi tineri sub 16 ani, persoane cu insomnii grave, cu litiază renală, gută, afecţiuni cardiovasculare şi la cele supuse terapiilor electroconvulsive. "
Re: Cafea, good or bad?
Hmmmmmmmm...dar este atat de buna savurata dimineata......si stiti cum e cu suma viciilor...trebuie sa fie constanta...Daca ati abandona cafeaua cu ce ati inlocui-o???????????
Re: Cafea, good or bad?
Este nociva in exces dar.......gandeste-te de doua ori inainte de a arunca zatul ramas de la cafea, deoarece acolo este "sursa" principala a frumusetii tale...
Fetele stiu de ce!
Fetele stiu de ce!
- costin_caraion
- Spre iluminare (nivel mediu)
- Mesaje: 231
- Membru din: Mie Feb 03, 2010 10:44 am
- Sex: Male
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Cafea, good or bad?
stiati k s-a inventat imprimanta pe baza de zat de cafea?
Traieste in prezent cu gandul spre viitor dar nu uita de trecut!
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator